Vappu päivänä olin Siirin kanssa Ruma-Rakin järjestämissä agility treeneissä. Ilma ei ollut kovin raponen, mutta se ei hatannut meidän menoa. Rata jota mentiin oli aika haastava ja uutena opettelimme mm. miten saataisiin koira tekemään pienet kaarrokset. Ohjausliikkeen nimi on aika hurjalta kuullostava, Päällejuoksu, missä ei tietenkään juosta koiran päälle vaan hyvin pienenellä ylävartalon liikkeellä saadaan aikaan pienet kaarrokset ja vauhti säilyy. Hyvä, jota kannattaa harjoitella ja kun sujuu niin ottaa käyttöön. Kepit Siiri menee hyvin, siltä minulle oikealta puolelta, mutta se ns. väärä puoli ei mene juuri mitenkään. Siirin vauhti putoaa ihan totaalisesti. Mikko aikoikin tuoda jotkut ohjurit jotta saataisiin ne kepit molemmilta puolilta kuntoon : )

Sunnutaina olikin agilitya sitten ihan reilusti, ainakin ohjaajalle. Olimme tuolloin myös Ruma-Rakin järjestämissä koulutuksissa.  Ensin oli Pepin kanssa  treenit. Peppi on ihan mahottoman energinen ja alku minuutit meni ihan pelleilyyn. Peppi pitäsi varmaan juoksuttaa monta tuntia ennen treeniä jotta enin energia saataisiin purettua : ) Mutta sitten kun Pitkis alkoi keskittyä niin täytyy sanoa että mukavasti menee. Tänään sain hyvän vinkin Mikolta. En käyttänyt juuri ollenkaan ääntä radalla, ja se toimi. Peppi oli tarkkana ja joutui tosiaan kuuntelemaan ja seuraamaan ohjaustani. Pepin kanssa tiukat käännökset onnistuu aika mukavasti, samoin takaaleikkaukset.

Pepin jälkeen oli vielä Siirin Rallit : )  Ja olihan siinä ohjaajalla juoksemista. Rata oli ns. haastava rata ja aika pitkä : ) Takaaleikkausta, tiukkoja kurveja..ja tein kuulema viskileikkauksenkin.  Eli jotain olen oppinut, en vaan tietoisesti tehnyt mitään erityitytä ohjauskuviota : D Siirillä on mukavasti vauhtia. Pitää vain saada meidän eteneminen radalla sujuvaksi ja Siirin pitäsi irrota paremmin. Minä kun en kerkeä juosta sen rinnalla...

Hyvä treenipäivä oli : ) Ihana harrastus ..ja ihanat koirata minulla. Jos vain ohjaajalle saataisiin nopeammat jalat...

Onneksi ensi lauataina Iiris pääsee agitreeneihin..